Gesmoorde Prei met Gehaktbal

Gesmoorde Prei met Gehaktbal en gebakken Aardappels

Gesmoorde prei met gehaktbal en gebakken aardappels is een lekker gerecht vol met vitamines en eiwitten die je lichaam goed kan gebruiken.

Wil je jouw ingrediënten direct in huis hebben? Bestel ze dan direct online bij Jumbo.com

Recept Gesmoorde Prei met Gehaktbal en gebakken Aardappels

Echt Hollands eten.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Keyword Gesmoorde prei
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 35 minuten
Totale Tijd 45 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 695 kcal

Ingrediënten

  • 400 Gram Prei
  • 400 Gram Aardappelschijfjes
  • Zout en peper
  • Klontje boter
  • Olijfolie
  • 2 Teentjes Knoflook
  • Beetje Fijn gehakte tijm
  • 400 Gram Gehakt
  • Gehaktkruiden
  • Jus
  • 2 Eieren
  • Paneermeel

Bereiding

  1. We beginnen met het snijden van de prei in dunne ringetjes en de knoflook in kleine stukjes.

  2. Dan pak je het gehakt en doe deze in een kom. Doe daar de eieren, het paneermeel en een beetje gehakt kruiden bij. Maak van het gehakt vier lekkere gehaktballen en leg deze even op een bord.

  3. Dan ga we de aardappels schillen en deze in plakjes in een pan gaar koken. Zijn ze gaar zet het even aan de kant.

  4. We gaan de gehaktballen bakken. Hier gebruik je de hapjes pan voor. Zijn ze gebakken doe er dan jus bij in om het af te blussen. Zet het vuur dan even zachtjes en doe er een deksel op. Jus maak je heel eenvoudig zo’n 300 tot 400 milliliter water en een zakje jus. Zo worden de gehaktballen lekker gaar. Tussen door wel even de gehaktballen draaien.

  5. Dan gaan we verder met de prei en de knoflook in de te koekenpan bakken met een beetje olijf olie erbij. Eerst bakken we de knoflook in 1 minuut goudgeel. Dan voeg je er de prei en de tijm erbij met een beetje zout en peper om het op smaak te brengen. En zet het op een laag vuurtje. Zo’n 15 minuten laten smoren en geregeld roeren tot een zachte prei massa. Maar zorg dat de prei niet verkleurd.

  6. Dan pak je nog een koekenpan voor de aardappelschijfjes. Doe daar een klontje boter in en bak de aardappelschijfjes goudbruin. Doe hier een beetje zout en peper op voor de smaak. Het is ook mogelijk om hier andere soorten kruiden erover heen te doen, bijvoorbeeld paprika kruiden of knoflook kruiden.

  7. Alles is nu klaar, tijd om de borden op te maken gesmoorde prei met gehaktbal en aardappelschijfjes. Eet smakelijk.