Prei Omelet

Prei Omelet

Prei omelet is een lekker eimengsel gemaakt van verse preiringetjes en ei. Ook is dit lekker met meerdere soorten groentes er bij in bijvoorbeeld paprika.

Dit gerecht is lekker als voorafje, of juist voor de lunch. Het is maar net wat je zelf wil.

Wil je jouw ingrediënten direct in huis hebben? Bestel ze dan direct online bij Jumbo.com

Recept Prei Omelet

Heerlijk, net even anders dan een gewoon gebakken ei.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Keyword Omelet
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale Tijd 30 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 260 kcal

Ingrediënten

  • 1 Stengel Prei
  • 100 Milliliter Melk
  • Zout
  • 25 Gram Boter
  • 200 Gram Aardappelen
  • 4 Eieren
  • 2 Eetlepels Bouillonpoeder
  • 1 Theelepel Kerriepoeder
  • 1 Eetlepel Olijfolie

Bereiding

  1. Als eerste beginnen we de aardappels te schillen, daarvoor pakken we een schilmesje of een dunschiller. De aardappels doe je in een pan met water. Voeg bij de aardappelen een beetje zout toe. De aardappels zijn ongeveer klaar in 20 minuten gaar. Laat de aardappelen goed afkoelen, je kan het bijvoorbeeld even in een kom of bak doen dan koelen ze sneller af. Vervolgens snij je ze in plakjes.

  2. Klop nu de eieren in een kom los met de garde. Vervolgens voeg je de melk, bouillon, kerrie poeder en een beetje zout toe. Dan snij je de prei in dunne ringetjes. Voeg de prei ringetjes bij het ei toe, en meng het goed door elkaar.

  3. Verwarm de boter en de olijf olie in de koekenpan en bak de aardappelplakjes in circa 5 minuten goudbruin. Giet het eimengsel over de aardappelplakjes heen en laat het circa 5 minuten aan 1 afgedekt stollen.

  4. De prei omelet is klaar. Tijd om er van te smullen.

Opmerkingen – Tips

De prei omelet is ook lekker met brood. Dan leg je eerst bijvoorbeeld 2 boterhammen op een bord. Daar doe je dan een paar plakjes kaas op, met een beetje saus bijvoorbeeld mayonaise en curry. Het kan in principe met elke saus, het is maar net wat je zelf lekker vind. Daarna leg je dan op elke boterham een stuk van je lekkere verse omelet. Als je het dan op brood doet zou ik er geen aardappelplakjes onder doen, ik zou die dan er lekker bij naast op eten met een beetje saus.